Duo-koncert orgel & klaver

Torsdag d. 10. juni 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Vor Frue Kirke, Adelgade, 4400 Kalundborg
Duo M-M

Duo M-M spiller musik af Bach, Mozart og Dupré skrevet for eller transkriberet til en besætning bestående af orgel OG klaver.

Konstellation af orgel og klaver høres ikke så ofte, men det er en skam, for de to instrumenter klæder hinanden godt og har tilsammen mange forskellige klangmuligheder.

Kombination af klaver og orgel var dog forholdsvis almindelig især i Frankrig i forrige århundrede. Mange hjem havde både et klaver og et lille harmonium, og der blev komponeret en del musik for de to instrumenter. Noget af det fine ved sammensætningen er de mange klanglige muligheder: Klaveret som solist med orglet som orkesterakkompagnement eller omvendt. Eller begge instrumenter som ligeværdige samtalepartnere. Endelig kan orgelet være som en klangsøjle med klaveret som percussion eller med harpeagtige brudte akkorder.

Duo M-M blev dannet i 2017 og har allerede et omfattende repertoire.

Anne Mathiesen er organist ved Sct. Nicolai Kirke i Køge og har desuden koncertvirksomhed som orgelsolist, akkompagnatør og kammermusiker over hele Europa. Hun har medvirket ved flere CD-indspilninger.
David Magnussen har igennem de seneste år etableret sig som en af de førende danske pianister og har modtaget adskillige priser. Han giver ofte koncerter og masterclasses i udlandet. Han er tillige organist ved Sankt Jørgensbjerg Kirke i Roskilde.