Flygelfestival 3 - Beethoven med poesi

Torsdag d. 27. maj 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Vor Frue Kirke
Christina Bjørkøe, klaver. Niels Hav, oplæsning.

I anledning af sidste års 250-års-jubilæum for Ludvig van Beethovens fødsel spiller pianisten Christina Bjørkøe værker af den store komponist, og digteren Niels Hav læser digte fra sin nye bog Øjeblikke af lykke, som tager afsæt i Beethovens vitale værker. Der er gratis adgang til koncerten.

Christina Bjørkøe (f. 1970) er uddannet på Juilliard School i New York og i solistklassen på det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 1997. Hun har givet koncerter som både solist og kammermusiker i hele verden, og har indspillet adskillige cd’er, hvoraf flere er blevet hædret med priser. Christina Bjørkøe har også selv modtaget adskillige priser og legater. Foruden sine koncertaktiviteter er hun en engageret underviser som docent ved Syddansk Musikkonservatorium.

Niels Hav (f. 1949) har udgivet en række digt- og novellesamlinger, og hans poesi er oversat til mange sprog. Senest var han i Brasilien for at deltage i bogmessen i Rio de Janeiro, da et udvalg af hans digte udkom i portugisisk oversættelse. Niels Hav har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds 3-årige legat. Om den nye bog siger forlaget: “Øjeblikke af lykke rummer digte om ekstatiske øjeblikke og eksistensens ramponerede inderside. Det øjeblik du knæler, det øjeblik du rejser dig, og det øjeblik hjertet fråder af lykke. En bog om de store følelser og tilværelsens enkle kendsgerninger”.