×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 1. oktober 2019, Kl. 19:30 til kl. 20:30

Universitetskoret Lille Muko under ledelse af Ole Faurschou synger musik af moderne nordiske komponister samt danske efterårssange.

Lille MUKO er et fremragende klassisk kor fra København, der gennem aktiviteter i ind- og udland  samt indspilninger arbejder for at udbredte kendskabet til specielt dansk og nordisk kormusik. Der bliver lejlighed til at høre værker af Per Nørgaard, Sven-David
Sandström, Ib Nørholm og Bo Gunge, sunget af et kor i absolut topklasse. Endvidere synger koret nogle af de skønne danske efterårssange. Entré 75 kr inkl. gebyr hos Billetto, https://billetto.dk/e/nordisk-lyrisk-kormusik-billetter-379577/ eller ved indgangen (betaling med Mobile Pay). 

Om musikken:

Kormusik der får digte til at leve! 

Koncertens værker afspejler det inspirerede møde mellem ord og musik og mellem stærke kunstneriske personligheder.

Ib Nørholm har med med en fantastisk fornemmelse for dansk lyrik sat musik til flere digteres værker, og han havde et livslangt venskab med Poul Borum. “Han er i stand til at formulere, hvad der ofte harmonerer med, hvad jeg selv har lyst til at arbejde med i musikken”, udtalte Ib Nørholm om digteren. 

Nørholms 4 sange til tekster af Poul Borum er i en enkel, nærmest naivistisk stil, men har undertoner, der peger i eftertænksom retning.

Per Nørgård sætter i korværket Wie ein Kind to poetiske udtryk overfor hinanden: Adolph Wölfli`s martrede skizofrene stemme i både 1. og 3. sats mod Rainer Marie Rilkes lykkelige, livfulde og harmoniske barn i “Frühlings-lied” i 2. satsen.

En gennemgående melodi fra Wie ein Kind genhøres senere under koncerten, nu med tekst af Ole Sarvig i korsatsen Maya danser.

Sven-David Sandström bruger bibelske tekster fra højsangen i sine Four Songs of Love. Teksterne er en dialog mellem Ham og Hende, og musikken der klinger af stor skønhed er præget emnet “kærlighed”.

Bo Gunge anvender i “Alt har sin tid” tilsvarende en kendt bibelsk tekst fra Prædikerens bog.

Velkommen til korkoncert med levende ord! 


Medvirkende
Universitetskoret Lille MUKO, dir. Ole Faurschou
Sted
Adelgade 19, 4400 Kalundborg, Danmark
Pris
75 kr