Kirkens åbne vindue kl. 19 i Kirkeladen foredrag med Hanne Mejhede

Torsdag d. 26. januar 2023, kl. 19:00
Vor Frue Kirke, Præstegade 14, 4400 Kalundborg

Tilgivelse – til forargelse eller velsignelse?

Tilgivelse er noget, de fleste kender til. Det har at gøre med vores forhold til andre. Det er kernen i Kristendommen. Gud er en tilgivende Gud – der dog kræver at vi selv kan tilgive andre. Men kan vi det? I det små er det måske let nok, men hvad med det svære?

Tilgivelse er enten til forargelse eller velsignelse, afhængig af hvad tilgivelsen peger på. Den kan være betinget eller ubetinget. Den kan endda spille os et puds, så et gammelt nag, man troede var overvundet, pludseligt blusser op igen. Men hvorfor?

Tilgivelse er en proces, en krævende opgave. Men dens hensigt er at gøre os til frie mennesker.

Lidt om Hanne Mejhedes baggrund:

• Sognepræst i Holbæk
  • Forfatter til bogen Tilgivelse, udgivet i 2020.
  • Har som afgangsprojekt på min Master i Søren Kierkegaard skrevet om Tilgivelsens Pris.

Pris for foredrag, kaffe og kage 30 kr.